Your cart is empty!
View Cart Checkout
Cart subtotal: 0.00

Paistetut Turkkilaiset lihapyörykät

Ainekset:
öljyä paistamiseen
vehnäjauhoja leivittämiseen
3 keskikokoista kuoretonta leipäviipaletta
800 g lampaan tai karitsanjauhelihaa
1 iso raastettu sipuli
2 tl kuivattua timjamia ja oreganoa
iso kourallinen lehtipersiljaa tai persiljaa
2 kevyesti vatkattua munaa
suolaa
mustapippuria
sitruunaviipaleita tarjoilua varten
Valmistusohje:
Liota leipäviipaleita vedessä noin 10 minuuttia ja anna niiden valua. Purista viipaleet kuiviksi ennen kuin asetat ne isoon kulhoon.
Lisää leipäviipaleisiin liha, sipuli, kuivatut yrtit, hienonnettu persilja, muna, suola ja pippuri. Sekoita huolellisesti käsin.
Muotoile lihaseoksesta sopivan kokoisia pyöryköitä ja kierittele ne jauhoissa.
Kuumenna öljy isossa paistinpannussa ja lisää lihapyörykät pienissä erissä. Kääntele lihapyörykäitä usein ja paista kunnes ne ovat kauttaaltaan kypsiä, rapeita ja ruskeita. Nosta pyörykät pannusta ja aseta ne tarjoiluastiaan. Ripottele päälle silputtua persiljaa ja tarjoile sitruunalohkojen kera.